Przez dwa grudniowe tygodnie, począwszy od 7 grudnia, w Blue City na stoiskach przy fontannie, będzie można kupić wszystko, co potrzebne, by uczynić świąteczny czas wyjątkowym: wigilijne potrawy i wypieki, niepowtarzalne dekoracje i inspiracje prezentowe.
Na odwiedzających Blue City będą czekały nie tylko produkty bożonarodzeniowe, takie jak: pierogi, barszcz czerwony, czy bigos, ale także szeroki wybór wędlin, pasztetów, wędzonych ryb, owczych, krowich i kozich serów. Nie zabraknie też elementów kuchni kresowej, która uraczy odwiedzających pirógiem biłgorajskim i jaglanym. W ofercie jarmarku znajdą się także chleby i słodkie wypieki, takie jak: pierniki, makowce, czy sękacze. Oprócz oferty spożywczej na kiermaszu będą obecni rodzimi producenci z ofertą ozdób i dekoracji bożonarodzeniowych. W tegorocznej edycji, jak w wielu poprzednich, wezmą również udział wystawcy, od których będzie można nabyć zagraniczne przysmaki, jak np. greckie oliwki, turecką chałwę, greckie i węgierskie wina, gruzińskie i azerskie herbaty oraz słodycze.
Lista wystawców:
- Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Adam - wędliny, pasztety
- Gremza Agnieszka Gospodarstwo Rodzinne - sery wiejskie z Korycina, kartacze
- Bartlowizna Przedsiębiorstwo Mięsne Wyroby Regionalne - przygotowywane według staropolskiej receptury, wędliny, kiełbasy, pasztety, wędliny z dziczyzny, bigos
- PPUH Stelmański - chleb z Sierpca, smalec i pajdy ze smalcem
- J.D. Jakub Daniel - produkty włoskie, wino, oliwki, octy balsamiczne oliwy, sery
- PPHU Patryciusz Siudy - ryby z jeziora Żywieckiego, wędzone metodą na ciepło i na zimno przy użyciu drzewa owocowego, drzewa olchowego oraz bukowego
- Gospodarstwo Ekologiczne Sabina i Mieczysław Mąka - różnego rodzaju sery kozie, żurawina, grzyby
- Gospodarstwo Pasieczne Pszczelnik - miody
- Janusz Januszkiewicz - miody z Podlasia, a także pyłek pszczeli, pierzga, świece woskowe, wosk oraz pozostałe produkty pszczele
- Bacówka na Wójciźnie A. Stoch - oscypki, bundz, żurawiana
- Sokół Jerzy Swojskie Jadło - kapusta, ogórki, swojskie wędliny
- Gęsia Manufaktura - wędliny z gęsiny
- Zagroda Roztocze - piróg biłgorajski, wędliny
- Nalewki Staropolskie - nalewki wytwarzane domowymi sposobami zgodnie z tradycyjnymi recepturami
- Piekarnia Gzik - pieczywo regionalne z Mazowsza
- Wiewióreczka Magdalena Marczyk - pierogi, placki ziemniaczane, zupy
- Hungpol Joanna Wojtowicz-Petrovitcs - węgierskie produkty, wędliny, przeciery, przyprawy, wina
- JM Miles Hasanova Jamila - wyroby z Turcji i Azerbejdżanu, m.in. herbaty, chałwy, pasty warzywne
- Przyprawy Świata
- Smaki Grecji - oliwy i wina z Grecji
- Wine & Fasion - wina węgierskie
- Słodka strona Agi - pierniki
- Zenona Szaforska - warsztat czekoladowy
- Adam Wiśniewski Dante - ozdoby choinkowe
- Vimedlux Violetta Nowakowska - wyciskarki do soków