W dniach od 21 do 25 maja, na poziomie 0 Arkad Wrocławskich, ponownie zagości Jarmark Produktów Regionalnych.
Arkady Wrocławskie serdecznie zapraszają wszystkich miłośników kuchni polskiej i zagranicznej. Jarmark w Arkadach to doskonała okazja, aby zaopatrzyć się w tradycyjne sery i wędliny, ekologiczny chleb na zakwasie czy potrawy charakterystyczne dla staropolskiej kuchni kresowej, takie jak piróg biłgorajski czy gołąbki z kaszą i sosem grzybowym.
Na stoiskach pojawią się również wędzone ryby, miody leśne z serca Bieszczad, lokalne wina i piwa. Amatorzy orientalnych smaków będą mogli spróbować rozmaitych specjałów prosto z Turcji i Azerbejdżanu. Wśród nich warto wymienić chociażby słynne tureckie chałwy, przepyszne pesto z zielonej bazylii, owoce oraz aromatyczne herbaty charakterystyczne dla tych krajów.
Arkady Wrocławskie od wtorku do soboty w godzinach otwarcia Arkad Wrocławskich.