W dniach 22.02 - 25.02 Blue City zamienia się w prawdziwe Food City, a na poziomie -1, przy fontannie, staje prawie 30 stoisk z bogatą ofertą kulinarną.
Co miesiąc zjeżdżają tutaj lokalni producenci z zakątków Polski i świata, aby uzupełnić ofertę Centrum regionalnymi przysmakami. Jarmark w Blue City to wyjątkowe miejsce, w którym tradycja przeplata się z nowoczesnością, a kultura polska z zagraniczną. To wydarzenie, które od lat przyciąga licznych amatorów zdrowego jedzenia. Można tutaj znaleźć wszystko, co niezbędne do kucharskich eksperymentów: soczyste wędliny, wędzone ryby, wiejskie i góralskie sery, greckie oliwki w kilku odsłonach, a także kalejdoskop przypraw i suszonych owoców, które nadadzą charakter każdej potrawie. Smak przygotowanych dań podkreśli włoskie wino, a na deser proponowana jest prawdziwa turecka chałwa.
Pomiędzy stoiskami z produktami przybywa stref degustacji, gdzie klienci mogą usiąść, odpocząć i spróbować nabytych smakołyków. Podczas lutowego wydarzenia będą serwowane: pierogi, bigos, gulasz z dziczyzny, placki ziemniaczane, flaczki z lina, sery grillowane z żurawiną, racuchy, a także azerski pilaw i węgierski babgulyas. Kupione produkty można oczywiście zabrać do domu i przez chwilę odetchnąć od gotowania.
Nic, tylko smakować!