Jarmarki Regionalne cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem klientów Blue City, dlatego stały się imprezą cykliczną. Oferowane tu produkty bazują na tradycyjnych recepturach, są „swojskie” i smaczne. Październikowa edycja jarmarku rozpoczyna się w środę, 16 października i będzie trwać do soboty, 19 października.
Miłośnicy naturalnego jedzenia będą mogli się zaopatrzyć w chleby wypiekane na naturalnym zakwasie, wędliny, pasztety, ryby, nabiał i wiele innych regionalnych przysmaków. Jak co miesiąc swoje produkty wystawią m.in. Agnieszka Gremza, której swojski ser pod nazwą Ser Koryciński został wpisany w 2005 roku na Listę Produktów Tradycyjnych, Henryk Bartlewski, wytwórca wędlin według podlaskich receptur oraz Sabina i Mieczysław Mąka, którzy w swo-im gospodarstwie ekologicznym produkują różne gatunki kozich serów.
Wśród wystawców znajdą się również dwa gospodarstwa pasieczne oferujące najwyższej jakości miody: Gospodarstwo Pszczelnik oraz gospodarstwo Janusza Januszkiewicza.
Nie zabraknie stoisk z produktami z Węgier, Grecji, Turcji, Włoch i Azerbejdżanu, które proponują m.in. wędliny sery, oliwki, oliwy oraz słodycze.
Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City to: