Na stoiskach znajdą się chleby wypiekane na naturalnym zakwasie, wędliny, pasztety, ryby, nabiał i wiele innych regionalnych produktów. Jak co miesiąc swoje specjały wystawią m.in. Agnieszka Gremza, której swojski ser pod nazwą Ser Koryciński został wpisany w 2005 roku na Listę Produktów Tradycyjnych, Henryk Bartlewski, wytwórca wędlin według podlaskich receptur oraz Sabina i Mieczysław Mąka, którzy w swoim gospodarstwie ekologicznym pro-dukują różne gatunki kozich serów. Nie zabraknie wędzonych ryb z jeziora Żywieckiego oraz wyrobów z gęsiny – półgęsków, kiełbas, kabanosów, pasztetów, pierogów i wielu innych gę-sich przysmaków.
Stoiska z produktami z Węgier, Grecji, Turcji i Azerbejdżanu oferować będą m.in. wędliny, sery, oliwki, oliwy, przyprawy, herbaty oraz słodycze.
Lista wystawców:
- Przedsiebiorstwo Wielobranżowe Adam - wędliny, pasztety
- Gremza Agnieszka Gospodarstwo Rodzinne - sery wiejskie z Korycina, kartacze
- Bartlowizna Przedsiębiorstwo Mięsne Wyroby Regionalne - przygotowywane według staropolskiej receptury, wędliny, kiełbasy, pasztety, wędliny z dziczyzny, bigos
- PPUH Stelmański - chleb z Sierpca, smalec i pajdy ze smalcem
- J.D. Jakub Daniel - produkty włoskie, wino, oliwki, octy balsamiczne oliwy, sery
- PPHU Patryciusz Siudy - ryby z jeziora Żywieckiego, wędzone metodą na ciepło i na zimno przy użyciu drzewa owocowego, drzewa olchowego oraz bukowego
- Gospodarstwo Ekologiczne Sabina i Mieczysław Mąka - różnego rodzaju sery kozie, żurawina, grzyby
- Gospodarstwo Pasieczne Pszczelnik - miody
- Janusz Januszkiewicz - miody z Podlasia, a także pyłek pszczeli, pierzga, świece woskowe, wosk oraz pozostałe produkty pszczele
- Bacówka na Wójciźnie A. Stoch - oscypki, bundz, żurawiana
- Sokół Jerzy Swojskie Jadło - kapusta, ogórki, swojskie wędliny
- GĘęsia Manufaktura - wędliny z gęsiny
- Zagroda Roztocze - piróg biłgorajski, wędliny
- Nalewki Staropolskie - nalewki wytwarzane domowymi sposobami zgodnie z tradycyjnymi recepturami
- PIiekarnia Gzik - pieczywo regionalne z Mazowsza
- Wędliny Pawlikowscy Zakopane - wędliny góralskie
- Wiewióreczka Magdalena Marczyk - pierogi, placki ziemniaczane, zupy
- Hungpol Joanna Wojtowicz-Petrovitcs - węgierskie produkty, wędliny, przeciery, przyprawy, wina
- JM Miles Hasanova Jamila - wyroby z Turcji i Azerbejdżanu, m.in. herbaty, chałwy, pasty warzywne
- Smaki Grecji - oliwy i wina z Grecji
- Vimedlux Violetta Nowakowska - wyciskarki do soków