Jak co miesiąc lokalni wytwórcy żywności zapraszają do poznania swoich produktów. Od 17 do 21 października w Blue City ponownie zagości Jarmark Produktów Regionalnych.
Regionalne, zdrowe produkty spożywcze mogą być urozmaiceniem w codziennym menu. Poszukujących naturalnych smaków Blue City zaprasza do spróbowania wyrobów prosto od wytwórców i dostawców. Na jarmarku będzie można zaopatrzyć się w wędliny, pasztety, ryby, sery z Korycina, sery kozie, oscypki, bundz oraz pieczywo. Smakoszy gotowych potraw z pewnością ucieszą stragany z pierogami, naleśnikami, racuchami, kartaczami i bigosem. Nowością październikowego jarmarku będą produkty z gęsi i kaczek: wędzony półgęsek, kiełbasa z gęsi i kaczki oraz gęsie pipki.
Nie zabraknie tegorocznych przetworów. Wystawcy zdążyli już przygotować powidła, dżemy, grzyby i zdrowe kiszonki. Na jesienną aurę i przeziębienia przyda się miód, który oferują aż trzy pasieki.
Miłośnicy zagranicznych przysmaków będą mogli spróbować specjałów z Węgier, Grecji, Turcji, Włoch i Azerbejdżanu.
Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City odbywać się będzie od środy 17 października do niedzieli 21 października, na poziomie –1 (przy fontannie).
Odwiedzając Jarmark w Blue City w niedzielę 21 października, która jest niedzielą z ograniczeniem w handlu, będzie można również zjeść smaczny posiłek i skorzystać z rodzinnej oferty rozrywki Blue City. Tego dnia lokale gastronomiczne, rozrywka oraz usługi będą otwarte w godzinach 10:00 – 20:00.