CH King Cross Praga zaprasza wszystkich smakoszy tradycyjnej żywności na Jarmarki Produktów Regionalnych. Wśród oferowanych produktów nie zabraknie wędlin i kiełbasy z Podlasia, pieczywa kurpiowskiego z Łysych, pajdy ze smalcem i ogórków z Sierpca, oscypków z Bacówki na Wojciżnie, serów korycińskich z Podlasia, miodów naturalnych, pierogów domowych, mrowisk i sękaczy z Suwalszczyzny, ciast domowych z blachy, ryb wędzonych, przypraw naturalnych, piw regionalnych, rękodzieła artystycznego (ceramika, biżuteria, witraże, drewniane anioły, zegarki vintage).
Jarmarki produktów regionalnych powstały z myślą o osobach, które poszukują smacznej, tradycyjnej, pozbawionej chemii i konserwantów żywności. Oferta skierowana jest do tych, którzy cenią smak i walory zdrowotne produktów oraz chcą spróbować czegoś innego niż produkty oferowane przez zwykłe sklepy spożywcze. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Produkty oferowane na jarmarkach bazują na przepisach przodków, są „swojskie” i smaczne, a ich specyfika wiąże się przede wszystkim z rodzajem stosowanych składników oraz z tradycją ich przyrządzania. Wytwarzanie regionalnych przysmaków daje możliwość zarobku rolnikom i przyczynia się do rozwoju obszarów wiejskich. Wspomaga także działania zmierzające do zachowania dziedzictwa kulturowego wsi.
Terminy Jarmarków w I półroczu 2013:
- 17 – 20 stycznia;
- 21 – 24 lutego;
- 27 – 30 marca;
- 25 – 28 kwietnia;
- 23 – 26 maja;
- 20 – 23 czerwca.
Zobacz więcej informacji o King Cross Praga
Zobacz sklepy w King Cross Praga
Tagi: