Przysmaki na świąteczny stół, palmy, pisanki i wielkanocne ozdoby - to wszystko będzie można kupić od 10 do 19 kwietnia w Blue City podczas Kiermaszu Wielkanocnego.
Kiermasz Wielkanocny w Blue City to dobra okazja, aby poczuć przedświąteczną atmosferę i zaopatrzyć się w dobrą, tradycyjną żywność. Od środy 10 kwietnia do piątku 19 kwietnia stragany w Blue City będą uginały się od ryb, pasztetów, wędlin, przysmaków z gęsi i kaczek, serów kozich, korycińskich, oscypków, pieczywa, wielkanocnych mazurków, bab i wielu innych produktów. Wszystko świeże i naturalne, bo wykonywane według tradycyjnych receptur.
Poszukujący ozdób świątecznych na kiermaszu znajdą stoiska z ozdobami świątecznymi, pisankami, kurczakami i palmami wielkanocnymi.
Atrakcją wielkanocnego targu w Blue City będzie możliwość skosztowania bigosu, który ugotują kucharze z podlaskiej restauracji Dwór Bartla. Z kolei specjaliści wschodniej sztuki kulinarnej ze Smaki Azerbejdżanu będą zachęcać do spróbowania przygotowanego przez nich pilawu, czyli popularnej na Bliskim Wschodzie, w krajach Azji Środkowej i na Bałkanach potrawy, sporządzanej z ryżu lub bulguru z dodatkiem warzyw i kawałków mięsa. Podczas targu będzie można również kupić produkty włoskie, greckie, węgierskie, azerskie i tureckie.
Świąteczne kiermasze regionalnej żywności w Blue City od lat cieszą się stałą renomą wśród mieszkańców Warszawy.