Międzynarodowy Jarmark Produktów Regionalnych odbywający się regularnie w Blue City to jedyne w swoim rodzaju miejsce, gdzie na stoiskach sąsiadują ze sobą pajdy ze smalcem i przyprawy z całego świata. Kolejna okazja do spróbowania różnorodnych przysmaków to najbliższa edycja Jarmarku w dniach 16-19 listopada.
Jednym ze smakołyków, które zawsze goszczą na stoiskach przy fontannie jest pieróg biłgorajski. To tradycyjne danie regionalne przygotowywane jest z prawdziwego twarogu, ziemniaków, jajek, śmietany oraz oczywiście kaszy gryczanej. I właśnie w takiej wersji będzie można go spróbować podczas najbliższego Jarmarku.
W ofercie pojawi się także szeroki wybór serów – oscypek, bunc i ser kozi to tylko niektóre z dostępnych podczas wydarzenia gatunków. Będą świetnie się komponować z pieczywem od lokalnych dostawców, którego również nie zabraknie! Dostępne będą także również wina z Włoch, greckie oliwki i turecka chałwa. Prawdziwy kalejdoskop smaków!