Na stoiskach regionalnych producentów pojawią się artykuły spożywcze, wytwarzane według staropolskich receptur. Nie zabraknie tradycyjnych twarogów słynących z braku nieprzyjemnego zapachu, co uzyskuje się dzięki mieszankom świeżych ziół i wodzie bogatej w minerały, używanej przy ich produkcji. Na Jarmarku Regionalnym zagoszczą również domowe wędliny, czyli jordanowskie kiełbasy, nadolskie specjały, jagnięcina ze świniarki czy szynka wieluńska. Odwiedzający jarmark będą mogli nabyć chrzan nadwarciański, ogórki kwaszone spod Wielunia oraz wiele innych produktów bez żadnych konserwantów. Na osłodę zakupić będzie można nagawskie jabłka pieczone z sokiem oraz domowe ciasta. W ofercie będą także miody z domowych pasiek. A w powietrzu będzie się unosił zapach świeżego pieczywa.
-
Już w najbliższy weekend Centrum Handlowe Tulipan zamieni się w polską, bogatą w naturalne produkty, wieś. Zapraszamy prawdziwych smakoszy domowych specjałów – mówi Katarzyna Woźniak, dyrektor Centrum Handlowego Tulipan.
Tagi: