Między 16. a 19. lutego w Pasażu Łódzkim będą odbywać się Targi Regionalne. W asortymencie znajdziemy wiele smacznych produktów – wszystkie będzie łączyć polski rodowód i tradycyjna receptura. Klienci będą mogli skosztować chleba na zakwasie, miodu, serów kozich, a na miłośników bardziej treściwych przekąsek czekać będą wędliny z Podlasia i wędzone ryby.
Targi to ciekawa oferta dla wszystkich, którzy cenią tradycyjne polskie jedzenie.
Produkty wystawców powstają zgodnie z dawnymi recepturami, takiej żywności nie znajdziemy w większości sklepów. Dla jednych może to być powrót do smaków z dzieciństwa, dla innych będzie to nowa jakość znanych i lubianych produktów
– wskazuje Anna Mrzewa, dyrektor CH Pasaż Łódzki.
W ofercie wystawców, poza chlebem, rybami, czy wędlinami znajdą się oscypki i sery góralskie, sery korycińskie, przyprawy bez glutaminianu sodu, a także produkty z miodu (nalewki). Targi potrwają do niedzieli.