Wszystkich ceniących dobre, zdrowe jedzenie i tradycyjne smaki Blue City zaprasza na Jarmark Produktów Regionalnych. Tym razem będzie trwał od środy, 12 maja do soboty, 15 maja.
W Blue City w ciągu czterech dni, na stoiskach jarmarku, na poziomie -1, będzie można kupić polskie produkty wytwarzane przez sprawdzone, rodzinne gospodarstwa i niewielkie zakłady. W ofercie wystawców znajdziemy swojskie specjały produkowane na podstawie starych polskich receptur i regionalnych przepisów.
Podczas kiermaszu na stoiskach znajdziemy produkowane tradycyjną metodą wędliny z Podlasia i Roztocza, wędzone ryby z Jeziora Żywieckiego, pieczywo na zakwasie, miody z mazurskich i białowieskich gospodarstw pasiecznych, smalec z Sierpca, sery, śmietanę, jaja i masło z Korycina oraz oscypki z Bacówki na Wójciźnie. Wśród wystawców będzie słynąca z biłgorajskiego piroga Zagroda Roztocze oraz znane z wyśmienitych serów kozich Gospodarstwo Ekologiczne Państwa Mąka.
Smakoszy kuchni międzynarodowej Blue City zaprasza do spróbowania wędlin, serów, oliwek, słodyczy i innych produktów z Węgier, Hiszpanii i Azerbejdżanu.