Na co dzień poszukiwanie naturalnych i wyjątkowych smaków może stanowić spore wyzwanie. Wszystko to, czego nie dostaniemy w zwykłych sklepach, dostarcza Jarmark Produktów Regionalnych, który zaprasza miłośników naturalnej kuchni do spróbowania wyrobów prosto od wytwórców i dostawców.
Jarmark oferuje szeroki wybór swojskich wędlin, świeżo uwędzonych ryb, serów krowich, kozich i góralskich oraz chrupiącego pieczywa na zakwasie, do którego serwowany jest smalec i kiszone ogórki.
Nie zabraknie też zdrowych, pysznych miodów z przydomowych pasiek i tegorocznych przetworów, w tym domowej roboty powideł, dżemów, grzybów i kiszonek.
Dla wielbicieli gotowych potraw przygotowane zostaną specjalne stragany z pierogami, naleśnikami, racuchami, kartaczami.
Wystawcy jarmarku oferują również produkty spoza granic Polski. Smakosze kuchni świata będą mogli nabyć greckie wino, oliwy i oliwki, specjały z Węgier i Włoch oraz azerbejdżańskie i tureckie słodkości, herbatę i kawę.
Warto pamiętać, że na jarmarkach w Blue City można nie tylko kupić naturalne produkty, ale porozmawiać również z ich wytwórcami o recepturach i lokalnej tradycji, według których przygotowują swoje wyroby.