Jarmark Produktów Regionalnych zaprasza miłośników wyjątkowych smaków do spróbowania naturalnych, regionalnych wyrobów prosto od wytwórców i dostawców. Jest to również okazja do rozmowy z ich producentami o recepturach i lokalnej tradycji, według których przygotowują swoje wyroby.
Na jarmarku można zaopatrzyć się w swojskie wędliny z Podlasia, wędzone ryby z okolic Łomży, sery, masło i śmietanę z Korycina, sery kozie, sery góralskie oraz pieczywo na zakwasie, do którego serwowany jest smalec i kiszone ogórki. Smakoszy gotowych potraw z pewnością ucieszą stragany z pierogami, naleśnikami, racuchami czy kartaczami.
Wystawcy przygotowali również domowej roboty powidła, dżemy, grzyby i kiszonki.
Jarmark Produktów Regionalnych proponuje również produkty spożywcze spoza granic Polski. Miłośnicy kuchni świata będą mogli nabyć azerbejdżańskie oliwki, herbatę i chałwę, specjały z Włoch oraz węgierskie wędliny, przyprawy i wina.