Prowadzenie zdrowego trybu życia opiera się w dużej mierze na zbilansowanej diecie, dlatego kluczowe jest stosowanie naturalnych produktów. Oprócz tego istotny jest sposób przygotowywania posiłków, dlatego marka Duka wprowadziła do swojej oferty innowacyjny model patelni o nazwie Olli, pozwalający na maksymalne ograniczenie stosowania tłuszczów podczas przygotowywania posiłków.
Olli to kolekcja 3 nowych patelni wyprodukowanych we Włoszech, w której znajdują się 2 klasyczne, płytkie patelnie o średnicy 24 cm i 28 cm, oraz patelnia wok o średnicy 28 cm. Olli to kolekcja 3 nowych patelni, w której znajdują się 2 klasyczne, płytkie patelnie o średnicy 24 cm i 28 cm, oraz patelnia wok o średnicy 28 cm. Innowacyjność patelni tkwi w ich budowie i połączeniu aż 6 warstw powłok. Powierzchnię pokryto specjalną powłoką non-stick z domieszką oliwy z oliwek. Opatentowana technologia Ollia-Tech umożliwia smażenie bez dodatku tłuszczu. Powłoka jest na tyle trwała i odporna na przywieranie, że nie ma potrzeby naoliwiania patelni przed pierwszym użyciem, co jest koniecznością w większości patelni dostępnych na rynku.
Rdzeń patelni to wysokiej jakości stop aluminiowy gwarantujący równomierne przewodzenia ciepła. Oznacza to, że nie wymagają one długiego nagrzewania i długo utrzymują wysoką temperaturę, a to z kolei pozwala zaoszczędzić energię Wygodę stosowania zapewniają bakelitowe uchwyty z powłoką soft-touch. Nie nagrzewają się, pewnie leżą w dłoni i są przyjemne w dotyku. Natomiast dno patelni wykonano ze szczotkowanej stali nierdzewnej nadającej się do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym indukcyjnych. Dodatkowo patelnie z serii Olli można myć w zmywarce.
Na patelniach Olli możemy smażyć smaczne, pełnowartościowe potrawy, bez obaw o przywieranie składników i uszkodzenia powierzchni. Doskonały produkt dla wszystkich dbających o dobre, beztłuszczowe odżywianie. Olli to po prostu produkty wysokiej jakości, wykonane zaawansowanymi metodami, ułatwiające codzienne gotowanie bez wysiłku a przede wszystkim – smaczne i zdrowe.