Lidl Polska stale pracuje nad jeszcze wyższą jakością swoich produktów. W ofercie firmy pojawiły się chleby bezglutenowe pod marką Tastino stworzone wg zdrowszych receptur. Pieczywo zawiera teraz m.in. mniej cukrów dodanych.
W ofercie sieci Lidl Polska pojawił się bezglutenowy chleb wiejski (5,99 zł/ 250 g/ 1 opak.). Produkt może być szczególnie interesujący dla osób nietolerujących laktozy, ponieważ nowy skład chleba jest wolny od alergenów mleka. Oprócz tego klienci będą mogli cieszyć się lepszym smakiem pieczywa, w którym jednocześnie udało się zredukować zawartość cukru o prawie połowę. W nowym składzie chleba będzie też więcej błonnika, polecanego przed dietetyków. Jak podaje Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej: wysokie spożycie tego składnika może chronić przed nowotworami i chorobami cywilizacyjnymi. Co więcej, równocześnie nazywa go cudownym regulatorem.
Naturalne aromaty i rezygnacja z syropu glukozowo-fruktuzowego!
W ofercie Lidl Polska dostępny jest również bezglutenowy chleb królewski z ziarnami (5,99 zł/ 250 g / 1 opak.), który zaskoczy klientów nowym zrównoważonym smakiem, delikatniejszą konsystencją i naturalnym aromatem. Co więcej, ze składu produktu wyeliminowano syrop glukozowo-fruktozowy przy jednoczesnej dużej redukcji cukru (o prawie połowę). Sama konsystencja produktu jest również delikatniejsza, a struktura chleba wraz z dodatkiem ziaren sprawia, że chleb się nie kruszy.