Od poniedziałku, 15 października, do Lidla powrócił kultowy Tydzień Amerykański. To doskonała okazja by uzupełnić zapasy ulubionych przekąsek, a wśród nich ukochane masło orzechowe, brownie i inne chrupiące pyszności.
Nawet osoby dbające od linię przyznają, że od czasu do czasu można sobie pozwolić na dodatkowe kalorie. Tym bardziej, kiedy nadarza się niepowtarzalna okazja, bo od poniedziałku, 15 października, w Lidlu można kupić produkty w iście amerykańskim stylu pod marką własną MCENNEDY.
Wśród propozycji produktów znajdują się m.in.: krążki cebulowe (MCENNEDY/3,99 zł/450 g), boczek wędzony z miodem (MCENNEDY/8,99 zł/240 g) lub tradycyjna suszona wołowina (MCENNEDY/4,99 zł/25 g). Wielbiciele słodkości znajdą na sklepowych półkach np. minibrownie z orzechami (MCENNEDY/6,99 zł/240 g), słodkie pianki barbecue tzw. „marshmallows” (MCENNEDY/4,99 zł/300 g) oraz cukierki żelowe Jelly Beans (MCENNEDY/4,99 zł/250 g). Prawdziwym bestsellerem jest także masło orzechowe (MCENNEDY/7,99 zł/454 g) i syrop klonowy (MCENNEDY/12,99 zł/250 ml).
Nawet kultowe, amerykańskie przekąski można przygotować w bardziej nowoczesny sposób, np. idealny na wieczory filmowe popcorn. Kuchnia Lidla proponuje dodać pikantnego karmelu i nutę cynamonu. Jeżeli zaś najdzie nas ochota na bardziej konkretną przekąskę, to wśród propozycji Karola Okrasy na Kuchni Lidla znajdziemy pulled pork – z dodatkiem syropu klonowego, pomidorów i chili, które doskonale smakuje ze świeżą bagietką.