Na początku maja br., największa w Polsce sieć kebabowa Berlin Döner Kebap wprowadziła do swojej oferty nowe danie o nazwie Rollo Halloumi Special. Jest to propozycja bezmięsna, powiększająca selekcję dań Vegge Food, oferowanych w sieci.
- To naturalny rozwój naszego produktu. Uważnie śledzimy preferencje konsumentów i stale pracujemy nad dostosowaniem oferty - mówi Sławomir Rogowski, właściciel marki Berlin Döner Kebap. - Dieta bezmięsna jest coraz bardziej popularna w Polsce, a ser Halloumi obok oferowanego już przez nas Falafela w ciekawy sposób powiększa ofertę tego typu dań w naszej sieci - dodaje.
Rollo Halloumi Special bazuje na oryginalnym, cypryjskim serku wytwarzanym z mleka owczego. Kompozycję smakową tworzą również rukola, świeże warzywa, łagodny sos tworzony według własnej receptury, a wszystko to zawinięte w tortillę wieloziarnistą lub pszenną, do wyboru.
Rollo Halloumi to autorskie danie sieci, z selekcji Special. W najbliższych planach jest wprowadzenie dwóch nowych dań tego typu. - Nasza oferta powiększy się o produkty skierowane do osób poszukujących oryginalnego smaku i wysokiej jakości produktów - podkreśla Rogowski. - Są to wyróżniki marki Berlin Döner Kebap - podsumowuje.