„Podbijamy smak” w restauracjach Sphinx

2020-01-15 | 15:00

Ogólnopolska sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, wprowadza do oferty sezonową wkładkę pod hasłem „Podbijamy smak”. Wśród nowości pojawiły się dania, których smak podkreślają sosy Tabasco®, m.in. krem z pieczonej papryki, przyrządzona na ostro kofta z krewetkami, żebro BBQ, a także nowe propozycje steków. Oferta dostępna jest do 9 kwietnia w wybranych restauracjach Sphinx, a także w delivery na SmacznieiSzybko.pl. 

Dania w restauracjach Sphinx zawsze staramy się komponować w oparciu o świeże, sezonowe produkty, zwracając uwagę na to, by nie traciły swego wyrazu i orientalnej nuty. Tym razem w ramach najnowszej wkładki smak nowości podbijamy więc sosami Tabasco® i dodajemy im trochę ostrości. Mam nadzieję, że wyrazisty smak naszych najnowszych propozycji przypadnie do gustu klientom i będzie skutecznie ich rozgrzewać w chłodne, zimowe dni

– mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu spółki Sfinks Polska, zarządzającej siecią Sphinx. 

Na początek w ramach oferty „Podbijamy smak” Sphinx proponuje lekko ostry krem z pieczonej papryki i pomidorów, doprawiony Tabasco® Chipotle Sauce, podawany z chipsem grillowanego boczku i odrobiną śmietany albo grzanki z pastą borowikową, duszoną na maśle cebulą i natką pietruszki, z boczkiem lub w wersji bezmięsnej. Nowa wkładka to również 6 dań głównych, w tym kultowa shoarma z udka kurczaka z pieczarkami w śmietanie, serwowana z sałatką wegetariańską i półksiężycami w ziołach. Wśród bliskowschodnich specjałów nie mogło zabraknąć też kofty, która w nowym wydaniu zyskała jeszcze bardziej wyrazisty smak - przyrządzona na ostro z krewetkami i grillowanym boczkiem, podawana jest z sosem pomidorowym z dodatkiem Tabasco® Sriracha Sauce, frytkami i sakiewką grillowanych warzyw. Z tym samym sosem i owocami morza można zamówić też lekko ostre spaghetti, udekorowane kolendrą i grubo mielonym pieprzem. Na miłośników mięs czeka z kolei żebro wieprzowe w ostrym sosie BBQ z sambalem i imbirem, posypane prażonym sezamem i serwowane z frytkami stekowymi oraz bogatą w witaminy i składniki mineralne czerwoną kapustą, a także dwa nowe steki. Klienci do wyboru mają sezonowanego na sucho steka z rostbefu, podawanego z frytkami z batatów, sakiewką grillowanych warzyw oraz ostrym sosem z sambalem i imbirem lub steka z łopatki wieprzowej z kością, serwowanego w glazurze miodowej, z półksiężycami w ziołach i warzywami w sosie Tabasco® Sriracha Sauce.

Tagi: Dorota Cacek Sphinx
Oceń artykuł:

Źródło: Sphinx

Zobacz także

„Podbijamy smak” w restauracjach Sphinx

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.