Restauracje Sphinx rozgrzewają smakiem nowości

2019-10-18 | 09:00

„Rozgrzewamy smakiem” – to hasło nowej jesiennej wkładki, która pojawiła się w restauracjach Sphinx, sieci należącej do Sfinks Polska. Znalazły się w niej przygotowane w oparciu o sezonowe produkty dania, m.in. krem z dyni, shoarma z podgrzybkami, master burger z ostrym sosem sriracha czy stek antrykot z podgrzybkami. Oferta dostępna jest do 20 stycznia 2020 w wybranych restauracjach Sphinx oraz w dowozie na portalu www.smacznieiszybko.pl. 

Jesienią naszych gości będziemy rozgrzewać wyrazistymi, nieraz lekko pikantnymi daniami, które powstały na bazie świeżych, sezonowych produktów. W menu o tej porze roku nie mogło więc zabraknąć popularnych i cenionych przez klientów grzybów, a smak wielu potraw urozmaica nasza nowość - doprawiony imbirem i chili sos śliwkowy. Gorąco zachęcamy do spróbowania naszych jesiennych propozycji. Jestem przekonana, że doskonale sprawdzą się w chłodniejsze dni

– mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska, właściciela sieci Sphinx.

Z jesiennych nowości na początek Sphinx przygotował kremową zupę z dyni doprawioną kuminem i chili, podawaną z  grillowanym boczkiem i śmietaną oraz grzanki bacy, czyli pieczywo z grillowanym boczkiem, serem góralskim i sosem śliwkowym lub żurawiną. Wśród sezonowych propozycji pojawiły się też dwie wersje kultowej shoarmy z udka kurczaka - góralska zapieczona serem góralskim i żurawiną lub sosem śliwkowym z frytkami i sałatką wegetariańską, a także z podgrzybkami w śmietanie serwowana z półksiężycami w ziołach i zestawem surówek. Na wielbicieli makaronów czeka tagliatelle z polędwicą wieprzową lub piersią kurczaka w sosie śmietanowym z podgrzybkami i natką pietruszki, zaś na miłośników ryb - pstrąg grillowany w całości, z dodatkiem cytryny, natki pietruszki, podawany z frytkami oraz sakiewką warzyw w pikantnej harissie. Z dań na ostro klienci mogą spróbować też master burgera z wyrazistym, tajskim sosem sriracha, pomidorem, ogórkiem konserwowym, serem cheddar, grillowanym boczkiem, podawanego z krążkami cebulowymi, sałatą i rukolą. W ofercie nie zabrakło też nowych steków – do wyboru jest rostbef z podgrzybkami w śmietanie w ziemniaczanych łódeczkach, a także antrykot z grzanką bacy, krążkami cebulowymi, oba podawane z sałatką z rukoli z pomidorami, sosem śliwkowym czy masłem. Wybrane dania z nowej wkładki „Rozgrzewamy smakiem” dostępne są też w delivery na portalu smacznieiszybko.pl.

Tagi: Dorota Cacek Sphinx
Oceń artykuł:

Źródło: Sphinx

Zobacz także

Restauracje Sphinx rozgrzewają smakiem nowości

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.