Roślinne klopsy debiutują w sieci Restauracji Olimp

2019-04-02 | 10:00

Globalny trend związany z rosnącą popularnością roślinnych alternatyw mięsa jest coraz bardziej widoczny, także na polskim rynku. Rośnie również sektor konsumentów, którzy decydują się coraz chętniej wdrażać roślinne dania w codziennym odżywianiu. Odpowiadając aktywnie na trendy na rynku gastronomicznym, sieć Restauracji Olimp we współpracy z firmą Kubara oraz kampanią RoślinnieJemy wprowadza do menu roślinne klopsy Dobra Kaloria – naturalny produkt o smaku, wyglądzie i zapachu mięsa.

- Już w zeszłym roku zdecydowaliśmy się wprowadzić do naszego menu dania w 100% roślinne, pod hasłem Roślinne Poniedziałki w Restauracjach Olimp. Teraz testujemy nowy produkt. Marka Dobra Kaloria cieszy się ogromnym zaufaniem swoich Klientów, a nasi Szefowie Kuchni pozytywnie ocenili smak i skład klopsów roślinnych. W najnowszej kampanii SezoNowości Sezonowe przyjemności zaserwujemy spaghetti z marchewki z roślinnymi klopsami w sosie słodko – kwaśnym - mówi Tomasz Kowalski, Brand Manager Restauracji Olimp. - Klopsy pod Marką Dobra kaloria mają w 100 % roślinny skład oparty w głównej mierze na kiełkach słonecznika, białku pszenicy oraz grochu. Nie zawierają natomiast soi. Jesteśmy przekonani, że ta nowość spotka się z zainteresowaniem i uznaniem naszych Gości – dodaje.

Szefowie kuchni zostali przeszkoleni z kuchni roślinnej oraz zalet diety wegańskiej. W ramach ogólnopolskich warsztatów kucharze dowiedzieli się jak komponować pełnowartościowe dania oparte w pełni o warzywa, kasze, rośliny strączkowe czy orzechy.

Właściciele sieci wierzą, że ich pionierskie działania wyróżnią ofertę marki, a dania roślinne na dobre zagoszczą w Restauracjach Olimp.

Śledzimy bieżące trendy a często je wyprzedzamy. Mamy nadzieję, że dzięki naszym działaniom wzrośnie zainteresowanie dietą roślinną a restauracje Olimp pozyskają nowych Gości

- zaznacza Piotr Niemiec właściciel sieci.

Kampania SezoNowości. Sezonowe przyjemności wystartuje 1 kwietnia br. we wszystkich Restauracjach Olimp. Klopsy roślinne zadebiutują w menu 11 kwietnia.

Tagi: Piotr Niemiec Restauracje Olimp Tomasz Kowalski
Oceń artykuł:

Źródło: Olimp

Roślinne klopsy debiutują w sieci Restauracji Olimp

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.