Nowa restauracja Azia serwująca kuchnię tajską, chińską, koreańską i japońską rozpoczęła działalność w Blue City. Azia to koncept restauracyjny, który zabiera gości w kulinarną podróż po Dalekim Wschodzie.
- Stworzyliśmy miejsce, w którym królują cztery koncepty kulinarne. Aromatyczna kuchnia tajska Nai Thai, lepione ręcznie i gotowane na parze pierożki Dim Sum w wielu odsłonach smakowych, niepowtarzalne smaki dań gorącej kuchni japońskiej oraz orientalne barbeque na grillu koreańskim. Wszystkie potrawy są przygotowane z najwyższej jakości składników przez kucharzy pochodzących z Dalekiego Wschodu, a wnętrza naszej restauracji rodem prostoz Tajlandii sprawią, że każdy poczuje chociaż na chwilę klimat prawdziwej Azji
– informuje Katarzyna Adamus z restauracji Azia.
Kuchnia azjatycka należy do najbardziej popularnych w Polsce. Z badania SW Research na zlecenie Ajinomoto Poland wynika, że o ile jeszcze dwa lat temu, co czwarty Polak (25%) deklarował, że lubi kuchnię orientalną, to dziś taką deklarację składa już 70% ankietowanych.
- Polacy lubią testować oryginalne potrawy i poszukują nowych smaków. Coraz chętniej jadają poza domem i coraz częściej decydują się na potrawy z różnych zakątków świata. W następstwie tego zjawiska rośnie również wzrost oczekiwań klientów co do jakości oferty gastronomicznej. Staramy się, aby nasza propozycja restauracji odpowiadała różnorodnym potrzebom klientów
– mówi Yoram Reshef, dyrektor generalny Blue City.
Centrum systematycznie powiększa powierzchnię przeznaczoną na restauracje kawiarnie i bary. W ostatnim roku otworzyły się: restauracja Menya Musashi, Papa Diego, Van Dog, Helios Cafe, Inca Cafe, Bistro i Cafe IKEA.
Obecnie w Blue City znajduje się obecnie 25 lokali gastronomicznych. Można w nich odpocząć, pijąc kawę lub jedząc posiłek w przerwie między zakupami, przyjść na rodzinny obiad, spotkać się ze znajomymi lub zorganizować biznesowy lunch. Restauracje serwują dania z różnych stron świata, a potrawy dla siebie odnajdą tu również wegetarianie i weganie. W planach Blue City jest otwieranie kolejnych lokali gastronomicznych.