Kolejni najemcy z branży restauracyjnej wzmocnią ofertę krakowskiego outletu FACTORY i Futura Parku. KFC i Thai Express podpisały właśnie umowę z NEINVER- zarządcą obu centrów. Wcześniej na współpracę zdecydowała się już restauracja Olimp.
Różnorodność i sprawdzone formaty
Nowi najemcy zaproszą klientów do budowanej strefy restauracyjnej, której otwarcie zaplanowano na pierwszy kwartał przyszłego roku. Będą w niej restauracje i kafejki, zarówno dla klientów oczekujących szybkiej obsługi jak i planujących dłuższą przerwę w zakupach.
Dla rodzin z dziećmi przygotowane zostaną specjalne miejsca z atrakcjami, zajmującymi czas najmłodszych. Łącznie znajdzie się tam prawie 180 miejsc siedzących.
- Tworzony przez NEINVER zestaw najemców nowej strefy restauracyjnej ma zapewnić klientom krakowskiego centrum najbardziej kompleksową ofertę. Dlatego stawiamy na różnorodność, ale i sprawdzone formaty, które cieszą się powodzeniem w obiektach handlowych
– podkreśla Agnieszka Baczyńska, International Leasing Director NEINVER.
KFC, Thai Express i Olimp
KFC to znana amerykańska sieć barów szybkiej obsługi, specjalizująca się w daniach z drobiu, ze słynnymi „kubełkami kurczaka”. Dzisiaj posiada ponad 200 barów w całej Polsce. W krakowskim centrum zajmie powierzchnię ponad 100 m².
Thai Express to restauracja orientalna, specjalizująca się w daniach kuchni tajskiej - bardzo popularnej w ostatnich latach w Polsce. W krakowskim centrum nie zabraknie też potraw z innych krajów azjatyckich. Wszystkie dostępne będą zarówno na miejscu jak i na wynos. A potrawy przygotowywać będą doświadczeni kucharze, wyspecjalizowani w przygotowaniu tajskich potraw. Restauracja zajmie powierzchnię 56 m².
Olimp to jedna z najczęściej odwiedzanych i najszybciej rozwijających się w Polsce restauracji w formacie „fast casual dining”. Klientom oferuje szeroki wachlarz potraw europejskich, z elementami kuchni świata, na 133 m².
Przebudowa w zaawansowanej fazie
- Tymczasem w centrum trwa przebudowa. Przygotowane zostały fundamenty pod kolejny ciąg schodów ruchomych w obiekcie, prowadzących do strefy restauracyjnej. W części lokali wymienione zostały witryny. Gotowa jest też powierzchnia do układania nowej posadzki. Fachowcy skupiają się teraz na budowie lokali gastronomicznych - potrzebnych instalacji
i zapleczy socjalnych
– podsumowuje Paulina Dudzik, dyrektor krakowskiego centrum FACTORY i Futura Parku.
W outlecie FACTORY wymieniana jest podłoga. Centrum zostało już pomalowane, w trakcie są gruntowne remonty toalet i pokoi dla rodziców z dziećmi. Wkrótce ustawione zostaną też nowe strefy wypoczynku i tzw. mała architektura w pasażach handlowych.
Krakowskie FACTORY i Futura Park to oryginalny koncept NEINVER, łączący w pod jednym dachem centrum outlet i regularny park handlowy, ze wspólnym parkingiem i strefą restauracyjną.