W budynku biurowym Innova Work Station na warszawskim Służewcu otworzyła się luksusowa cukiernia Deseo Patisserie & Chocolaterie. W transakcji najemcę reprezentowała agencja Estate Fellows, a właściciela nieruchomości firma Savills.
Założycielami Deseo Patisserie & Chocolaterie jest para podróżników Łukasz Smoliński i Natalia Sitarska, którzy są również autorami jednego z popularnych blogów podróżniczo-kulinarnych.
Deseo znane jest z selektywnego doboru lokalizacji na swoje cukiernie. W Warszawie można je znaleźć w Fortcie 8, czyli XIX-wiecznych zrewitalizowanych koszarach na warszawskim Służewie, na modnej ulicy Burakowskiej w dawnej fabryce koronek oraz w nowym kompleksie wielofunkcyjnym Browary Warszawskie. Teraz do tego grona dołącza budynek Innova Work Station, m.in. dzięki swojej dogodnej lokalizacji, blisko Galerii Mokotów, pętli tramwajowej i nowych osiedli mieszkaniowych na Służewcu.
W Innova Work Station Deseo wynajęło ponad 600 m kw., na których znajduje się, już otwarta dla klientów, cukiernia oraz pracownia, w której powstają ciastka, torty i czekolady.
Deseo to unikalny koncept gastronomiczny, który z pewnością będzie przyciągał najemców budynku oraz okolicznych mieszkańców. Wyroby cukiernicze sprzedawane są z prawdziwego kontenera morskiego, sprowadzonego przez właścicieli i stanowiącego obecnie oryginalny element aranżacji wnętrza
– mówi Katarzyna Wiśniewska, konsultant, dział powierzchni biurowych, reprezentacja właściciela, Savills.
Zawarcie długoterminowej umowy z Deseo jest dowodem na zmianę percepcji Służewca w oczach najemców. Zmiany infrastrukturalne i nowe obiekty mieszkaniowe wpłynęły na ożywienie całej tkanki miejskiej, podnosząc atrakcyjność tej lokalizacji. Dziękujemy marce Deseo za zaufanie i jednocześnie zachęcamy wszystkich do odwiedzin budynku Innova Work Station, by móc podziwiać, jak powstają ich popularne desery
– mówi Natalia Iwaszkiewicz, starszy menadżer ds. najmu, Cromwell Property Group.