Po otwarciu we wrześniu 2017 roku lokalu Meat & Fit w Strzegomiu (woj. Dolnośląskie) przyszedł czas na zaplanowane otwarcie lokalu w Pile (woj. Wielkopolskie), które miało miejsce w ostatnich dniach października.
Piła to miasto powiatowe z ponad 70 tysiącami mieszkańców. Lokal znajduje się w centrum miasta przy ul. Staromiejskiej 18 (do niedawna ul. Mariana Buczka 18). Jest to lokal o powierzchni 70 m kwadratowych z 24 miejscami siedzącymi i kuchnią otwartą. Pomimo wyjątkowo nie sprzyjającej aury goście licznie dopisali w pierwszych dniach działalności lokalu.
Na gastronomicznej mapie Piły nie było do tej pory lokalu serwującego modne dania w dietetycznej formie ani burgerów dla wegetarian, które także znajdują się w ofercie Meat & Fit.
- Jeszcze w listopadzie pojawią się w naszej ofercie burgery wegańskie w 100% pochodzenia roślinnego. Widzimy, że nasza dotychczasowa oferta burgerów wegetariańskich spotyka się z dużym zainteresowaniem naszych gości i dlatego jest to linia produktowa, którą chcemy rozbudować, poszerzyć i uczynić w 100% wegańską. Ofertę wegańską przygotowujemy pod patronatem Polskiego Stowarzyszenia Wegan, stowarzyszenia Otwarte Klatki oraz kampanii RoślinnieJemy. Jeszcze na ten rok mamy zaplanowane otwarcia kolejnych lokali Meat & Fit w Złotoryi, Kłodzku, Świnoujściu. W całym roku 2018 planujemy otworzyć minimum 24 lokale. Niezależnie w kilku miastach prowadzone są poszukiwania nowych lokali przez kolejnych Franczyzobiorców
- powiedział Łukasz Błażejewski, dyrektor ds. franczyzy 7th Street i Meat & Fit
W menu Meat & Fit znajduje się szeroki wybór dań i przekąsek, m.in. sandwiche z grillowaną wołowiną, drobiem, wieprzowiną oraz wegetariańskie, sałatki, smoothies owocowe i warzywne, owocowe soki tłoczne na zimno, mleczne shake, kawy tradycyjne i smakowe.