Od piątku, 19 czerwca br. kultowe burgery Pasibusa dostępne są w Gdyni. To już druga lokalizacja sieci na mapie Trójmiasta, a także ósma restauracja stworzona we współpracy ze spółką Helios.
Pasibus to marka burgerowni, która narodziła się we Wrocławiu w 2013 r. Pierwszy food truck Pasibusa stanął we Wrocławiu i szybko stał się kultowym miejscem na kulinarnej mapie miasta. Obecnie restauracje Pasibusa znajdują się już w 11 miastach w Polsce, m.in. we Wrocławiu, w Warszawie, Łodzi, Gdańsku, Katowicach, Olsztynie i Poznaniu. 25 lokali powstało w ramach współpracy sieci z Heliosem.
Goście odwiedzający nowy lokal Pasibusa w gdyńskim centrum handlowym przy ul. Kazimierza Górskiego 2 mogą spróbować m.in. słynnych już burgerów takich, jak klasyczny Włoski Pastuch z dodatkiem rukoli, parmezanu i grillowanego boczku, Bebek Junior z autorskim sosem BBQ, ostry Gonzales z papryczką jalapeno i nachosami czy Awokadus z domowym guacamole i grillowanym boczkiem. Wyrazisty smak burgerów Pasibusa, który jest jednym ze znaków rozpoznawczych marki, to zasługa m.in. ręcznie mielonej wołowiny. W każdym połączeniu smakowym mięso można bezpłatnie wymienić na kotleta wege (całkowicie wegetariańskiego, smażonego osobno) lub smażony ser przygotowany według autorskiej receptury.