Sfinks z nowym lokalem franczyzowym w Starogardzie

2020-07-07 | 09:00

Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki i Fabryka Pizzy, otworzyła restaurację Sphinx w Starogardzie Gdańskim. Lokal przy ul. Rynek 6 został uruchomiony we współpracy z franczyzobiorcą. To już trzecia nowa restauracja otwarta przez Sfinks Polska po tzw. odmrożeniu gastronomii.

Restauracja Sphinx położona w centrum miasta to lokal o powierzchni ponad 300 mkw. Dla gości przygotowano miejsca przy kilkudziesięciu stolikach w sali wewnątrz oraz w letnim ogródku. W nowo otwartej restauracji powstał także kącik zabaw. Oprócz tego rodziny odwiedzające restaurację z dziećmi mogą korzystać z wielu innych udogodnień, jak Kids Menu, krzesełka do karmienia, dziecięca zastawa, przewijak czy zniżki w ramach Karty Dużej Rodziny.

Pod naszymi markami działa duża sieć restauracji franczyzowych, którą konsekwentnie rozwijamy. Mamy sprawdzone koncepty gastronomiczne i atrakcyjne zasady współpracy w modelu franczyzy. Cieszy nas, że udało nam się po przerwie związanej z lockdownem uruchomić kolejną restaurację franczyzową sieci Sphinx, tym razem w Starogardzie Gdańskim. Mamy nadzieję, że klienci będą chętnie odwiedzali restaurację położoną przy klimatycznym starogardzkim rynku

– mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska.

Restauracja działa w godz. 9-23 od poniedziałku do czwartku, od piątku do soboty w godz. 9-01, a w niedziele od godz. 10 do 23. W nowo uruchomionej restauracji, podobnie jak w całej sieci Sphinx, przestrzegane są zalecenia GIS oraz własne procedury higieny, czyli tzw. Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa.

  1. Stoliki są dezynfekowane po każdym gościu oraz w dowolnym momencie na prośbę gości.
  2. Kelnerzy i kucharze mają obowiązek noszenia maseczek i rękawiczek.
  3. Restauracje zapewnią gościom płyn dezynfekujący w toaletach oraz w widocznym miejscu na sali konsumpcyjnej.
  4. Karty menu są dezynfekowane po każdym użyciu.
  5. Na prośbę gościa udostępniane są jednorazowe sztućce.
  6. Przyprawy są serwowane w jednorazowych opakowaniach.
  7. Naczynia i sztućce są podwójnie wyparzane i dezynfekowane.
  8. Pracownicy restauracji przystępują do pracy po codziennym pomiarze temperatury.
  9. Wszystkie klamki oraz włączniki w restauracji są dezynfekowane kilka razy dziennie.
  10. Liczba audytów bezpieczeństwa została podwojona w całej sieci.
Tagi: Dorota Cacek Koronawirus Sfinks Polska Sphinx
Oceń artykuł:

Źródło: Sphinx

Zobacz także

Sfinks z nowym lokalem franczyzowym w Starogardzie

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.