-
W obecnym czasie najszybciej rozwijającym się segmentem gastronomii, rokującym zarazem największą dynamikę wzrostu jest gastronomia przydrożna, co wynika z dynamicznego wzrostu ruchu kołowego na polskich drogach. Według niektórych źródeł wartość tego segmentu rynku wynosi od kilku do kilkunastu miliardów złotych – powiedział Jan Kościuszko. -
Współpraca z partnerem paliwowym pozwoli nam dynamicznie rozwinąć koncepcję obiektów współpracujących ze stacjami benzynowymi położonymi przy drogach krajowych i autostradach, węzłach komunikacyjnych oraz wyjazdówkach z dużych miast. Jej dopełnieniem będzie instalowanie w każdym obiekcie sklepu dla podróżnych, prowadzącego sprzedaż naszych wyrobów takich, jak tradycyjne konfitury, pasztety, smalce smakowe, różne rodzaje maseł i kiełbas – dodał Prezes Spółki Polskie Jadło.
W wyniku intensywnych działań, których celem było pozyskanie optymalnych lokalizacji dla swoich obiektów, spółka Polskie Jadło zwyciężyła w przetargu na zagospodarowanie dwóch lokalizacji MOP usytuowanych przy autostradzie A4 Zakrzów (25077,12 m2) i Podłęże (35058,12 m2). 15 stycznia rozpoczęła się budowa obu obiektów.
-
To bardzo ważny moment dla naszej spółki. Po blisko dwóch latach przygotowań, pomyślnym zakończeniu kolejnych etapów restrukturyzacji firmy oraz konsolidacji ze spółką Ko-Operator nabieramy wiatru w żagle. Rusza program „Droga” obejmujący budowę i prowadzenie naszej działalności w ramach gastronomii przydrożnej – powiedział Jan Kościuszko, Prezes Spółki Polskie Jadło. -
Wybudowaliśmy w znakomitych lokalizacjach dwa nowe obiekty, których otwarcie przewidujemy na 15 kwietnia br. Spółka posiada również szereg innych atrakcyjnych propozycji lokalizacji dla swych obiektów – dodał Jan Kościuszko.
Spółka planuje objęcie modułową technologią 30 analogicznych restauracji zlokalizowanych zarówno przy autostradach, jak i drogach szybkiego ruchu oraz przy stacjach benzynowych. Przydrożne restauracje działać będą pod dwiema markami stanowiącymi własność spółki: Restauracja PITSTOP BAR oraz Gościniec Polskie Jadło. Działalność prowadzona będzie w ramach spółki, część obiektów objęta zostanie franczyzą.
Tagi: