10 listopada została otwarta osiemdziesiąta pierwsza Restauracja Olimp w Polsce. Najnowsza realizacja wystartowała w Pruszkowie.
Lokal działa w najnowszym koncepcie wizualnym – oszczędnym kolorystycznie (zielono – białym) z elementami naturalnego drewna. Ważnym elementem lady wydawczej jest stanowisko do livecookingu – gotowanie od podstaw, na miejscu - to znak rozpoznawczy marki.
Komunikacja marketingowa została przeniesiona na monitory zarządzane zdalnie z centrali sieci w Krakowie.
Gastromall Group rozwija równocześnie w systemie franczyzowym pozostałe marki. Dwa dni wcześniej, 8 listopada we Wrocławiu otwarto kolejny lokal pod marką Deli Sandwich.
Jest to koncept typu bistro oferujący kawę, kanapki, bajgle wypiekane na miejscu a także proste dania lunchowe – wrapy, pizzę komponowaną na zamówienie, sałatki.
Pozostałe lokale pod brandem Deli Sandwich działają w Krakowie i Katowicach.