Solo Pizza to sieć lokali gastronomicznych, które wyróżnia przede wszystkim doskonały smak i jakość. To łódzka sieć pizzerii, która specjalizuje się w przygotowywaniu pizzy, makaronów, sałatek oraz sałat wg własnej kompozycji. Sukces pizzy tkwi w naturalnych produktach, bez ulepszaczy, czy spulchniaczy. Sałatki zaś oraz Sałaty wg Własnej Kompozycji cieszą się ogromnym powodzeniem, ponieważ przygotowywane są codziennie ze świeżych warzyw. Zawsze ręcznie krojone, barwne, kolorowe, które kuszą apetycznym wyglądem.
Poszczególne pozycje z menu przygotowywane są przez nas z produktów, które osobiście selekcjonujemy. Sosy również przygotowujemy sami z wybranych składników tj. oliwa z oliwy, naturalny miód, czy jogurt. Wierzymy, że to jakość poszczególnych składników stanowi o sukcesie ostatecznego wyrobu.
Dodatkowo osiemnastoletnia obecność na rynku gastronomicznym pozwoliła nam zdobyć wiedzę i doświadczenie, a także wypracować procedury i standardy prowadzenia pizzerii, z których obecnie mogą korzystać nasi franczyzobiorcy. Nasza wiedza, a co za tym idzie sukces Solo oparty jest na doświadczeniu z pozostałych lokali gastronomicznych. Oprócz pizzerii prowadzimy działalność gastronomiczną w restauracjach, a dokładnie w Restauracji Orfeusz, Restauracji Dworek, Restauracji Green’ski oraz klubach i pubach takich jak Cafe Wolność czy Piotrkowska Klub 97.
Od 2008 roku uruchomiony został system franczyzowy w sieci Solo Pizza, od tego czasu firma otwiera lokale przede wszystkim franczyzowe, ale i własne. Od potencjalnych franczyzobiorców nie wymagamy doświadczenia w branży gastronomicznej, a jedynie całkowitego zaangażowania i determinacji do osiągnięcia sukcesu we własnej firmie.
Przedsiębiorcy w sieci mogą liczyć na pomoc nie tylko w prowadzeniu biznesu, ale również przy jego uruchomieniu. Bazując na 18-letnim doświadczeniu zarówno w pizzerii, jak i innych lokalach gastronomicznych, restauracjach, klubach zapewniamy obniżenie kosztów rozpoczęcia działalności oraz obniżenie kosztów funkcjonowania przedsiębiorstwa. Współpraca z Solo Pizza w ramach franchisingu pozwala nie tylko na korzystanie z już wypracowanego wizerunku firmy, ale przede wszystkim na zmniejszenie ryzyka handlowego. Sieć Solo Pizza zapewnia możliwość działania w ramach sieci o stabilnej i ugruntowanej pozycji rynkowej, dostęp do sprawdzonego know how (począwszy od procesu technologicznego, szkoleń, wskazówek dotyczących lokalizacji, wyposażenia i wystroju restauracji po materiały promocyjne), a także stałą pomoc i wsparcie ze strony wykwalifikowanego personelu franczyzodawcy przez cały okres współpracy. Udzielamy również wszelkich niezbędnych wskazówek i rad dotyczących wyboru lokalizacji. Służymy pomocą w załatwieniu wszelkich formalności przy podpisywaniu umowy z galeriami, centrami handlowymi.
Stawiamy teraz na centra handlowe, bo to doskonała lokalizacja dla małej gastronomii, do której należą nasze pizzerie. Nie zależy nam jednak na ilości, a przede wszystkim na jakości. Chcemy rozwijać się spokojnie i rozważnie bez nerwowych ruchów, a każdą nową lokalizację dokładnie analizujemy. Poszukujemy lokalizacji na terenie całego kraju, głównie w miastach powyżej 300 tys. mieszkańców. W 2013 roku planujemy otwarcie 1 - 2 lokali Solo Pizza, w 2012 roku uruchomiony został 1 lokal.
Jest coraz więcej osób, które zwracają uwagę na to co jedzą. Coraz częściej nasi klienci doceniają jakość produktów, które im polecamy. Dla większości prócz ceny bardzo ważne staje się pochodzenie, a co za tym idzie sezonowość, świeżość i jakość każdego składnika wchodzącego w skład produktu finalnego.
Będąc członkami Międzynarodowego Stowarzyszenia Slow Food i założycielami Łódzkiego Convivium Slow Food, wiemy że podstawą każdego wartościowego i zdrowego produktu jest jakość i kontrola poszczególnych jej elementów. Staramy się działać zgodnie z ideą Slow Food, które w największym skrócie powstało, aby chronić prawo do smaku i zajmuje się szeroko rozumianą ochroną i wspieraniem żywności. Żywności zdrowej, tradycyjnej i lokalnej. Stała kontrola jakości, dobór w pełni naturalnych składników i tradycyjna receptura sprawiają, że opuszczające Solo produkty nie tylko spełniają oczekiwania naszych najbardziej wymagających klientów ale i niejednokrotnie ich zachwycają.