Sfinks Polska otworzył pierwszą restaurację w segmencie fast casual dining. Sphinx Express powstał w Mikołowie w woj. śląskim. O pierwszej tego typu placówce mówi Mariola Krawiec-Rzeszotek, prezes Sfinks Polska.
- Projekt expressów jest komplementarny do naszej dotychczasowej oferty i wiążemy z nim duże nadzieje. Biorąc pod uwagę ogromną popularność marki Sphinx, a także upodobanie Polaków do potraw kuchni azjatyckiej, co widać m.in. po dynamicznie rosnącej sprzedaży w restauracjach WOOK, jesteśmy dobrej myśli jeśli chodzi o perspektywy tego przedsięwzięcia
- Mikołowski Sphinx Express to restauracja testowa, której funkcjonowanie może skutkować pewnymi korektami projektu, natomiast nie będzie to miało znaczącego wpływu na realizację całego przedsięwzięcia i plan kolejnych otwarć. W tym roku zamierzamy uruchomić co najmniej kilkanaście restauracji typu express, zarówno pod markami Sphinx, jak i WOOK
Od początku roku 2011 Sfinks otworzył już cztery restauracje pełnowymiarowe - dwa Sphinksy i dwa WOOKi. Spółka inwestuje także w powiększanie lokali, które cieszą się dużą popularnością wśród klientów i niedawno oddała do użytku większe sale konsumpcyjne w Sphinksach w Starym Browarze w Poznaniu i w CH Tulipan w Łodzi.
- Stawiając na rozbudowę sieci i umocnienie swojej pozycji na rynku, Sfinks nie tylko otwiera kolejne lokale, ale dba też o rozbudowę i modernizację istniejących już restauracji. W ten sposób chcemy zapewnić komfort gościom naszych restauracji, którzy ceniąc sobie naszą kuchnię, licznie odwiedzają nasze lokale - mówi Mariola Krawiec-Rzeszotek.
Tagi: