Późna wiosna to ostatni dzwonek na poprawę jakości skóry i wymodelowanie sylwetki na lato

2017-05-17 | 13:00

Najlepszym wstępem do tego, by pozbyć się zbędnych kilogramów, cellulitu czy niedoskonałości skóry, jest odpowiednio zbilansowana dieta i ćwiczenia. Wiele pań decyduje się również na drobne poprawki sylwetki proponowane przez specjalistów medycyny estetycznej. Najczęściej jest to redukcja tkanki tłuszczowej i cellulitu, modelowanie poszczególnych części ciała, usuwanie zbędnego owłosienia, a także poprawa jakości i elastyczności skóry.

– Oczywiście są panie, które dbają o wygląd sylwetki przez cały rok, i to naprawdę procentuje w miesiącach wiosennych i letnich. Często jest jednak tak, że trochę usypiamy na okres zimowy, ciało zwykle przybiera kilka kilogramów i później jest bardzo trudno doprowadzić je do takiej formy, w jakiej chciałybyśmy, żeby było – mówi agencji Newseria Ewa Rybicka, lekarz medycyny estetycznej, właścicielka kliniki Estetica Nova.

Dlatego wiosną i latem w gabinetach medycyny estetycznej bardzo dużą popularnością cieszą się szeroko rozumiane zabiegi pielęgnujące i modelujące sylwetkę.

– Aby sylwetka wyglądała dobrze, kiedy wyjdziemy na plaże w miesiącach letnich, mniej więcej od marca należałoby zmodyfikować dietę i włączyć ćwiczenia. To jest podstawa do tego, żeby można było trochę poprawić swój wygląd, a jednocześnie polecam zabiegi, które będą mobilizowały skórę do tego, żeby się napięła, żeby miała ładny wygląd, żeby trochę zredukować ilość tkanki tłuszczowej

– tłumaczy Ewa Rybicka.

Cellulit najczęściej umiejscawia się na udach i pośladkach. W początkowej fazie prawie go nie widać, później ma postać wgłębień w skórze, a w zaawansowane formie – guzków i stwardnień. Jego przyczyną są zaburzenia w mikrokrążeniu.

– Doskonałym zabiegiem na cellulit jest użycie fali uderzeniowej, czyli celaktora. To jest technologia nie do przecenienia w tych zabiegach. Doskonale sprawdza się ona w cellulicie od pierwszego, drugiego stopnia, do nawet – czwartego. Doskonale poprawia napięcie skóry, rozbija zwłóknienia, które wytwarzają się w tkance podskórnej w trakcie przebudowy związanej z tworzeniem cellulitu – wyjaśnia Ewa Rybicka.

zobacz materiał video

Oceń artykuł:

Fot: Pixabay.com Źródło: AI Newseria

Późna wiosna to ostatni dzwonek na poprawę jakości skóry i wymodelowanie sylwetki na lato

Polityka Prywatności

  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.