Kolejna restauracja sieci BERLIN DÖNER KEBAP otworzyła się 15 stycznia w centrum handlowym w Poznaniu przy ulicy Matyi 2. Jest to już siódma restauracja w tym mieście. Poznań tym samym stał się drugim, po Szczecinie, miastem z największą ilością restauracji marki.
Marka BERLIN DÖNER KEBAP pierwszą restaurację otworzyła w 1998 roku. Jest rozpoznawalna dzięki nowoczesnemu podejściu do dań z mięsem kebabowym. Jej wyróżnikami stały się przede wszystkim wysokiej jakości mięsa, jak 100% wołowina oraz kurczak bez GMO i antybiotyków. Na liście miejsc, w których można zjeść kebap są m.in. gdańskie Forum, łódzka Manufaktura, Stary Browar w Poznaniu, Riviera w Gdyni, Wola Park w Warszawie, Baltic Park Molo w Świnoujściu czy Galeria Kaskada w Szczecinie. Do połowy 2019 roku planowanym jest posiadanie 50 restauracji w portfolio sieci. Najbliższe otwarcie to Centrum Forum w Gliwicach.