Z początkiem listopada w Centrum Handlowym Klif została otwarta nowa strefa food court. Wśród dostępnych restauracji klienci znajdą m.in. kuchnię orientalną, kuchnię polską, śródziemnomorską, bogate w białko dania proteinowe czy świeżo wyciskane naturalne soki.
Proces wynajmu strefy food court wspomagali eksperci Działu Powierzchni Handlowych Colliers International, reprezentujący wynajmującego. Firma Colliers wspiera Klif Gdynia także w komercjalizacji całego centrum.
Centrum Klif w Gdyni jest jednym z pierwszych obiektów handlowych na mapie Trójmiasta. O jego wyjątkowości świadczy bardzo selektywny tenant mix oraz dbałość o kameralność miejsca. Klienci cenią fakt, że gdyński Klif zachował swój charakter miejsca premium, o wyjątkowej ofercie i atmosferze.
Strefa restauracyjna także odpowiada takiemu wizerunkowi obiektu. Usytuowana na poziomie +1 odnowiona przestrzeń utrzymana w przyjemnej, ciepłej kolorystyce wpisuje się w trendy i tendencje rynkowe.
Nowa aranżacja i wyposażenie zapewnia klientom wygodę oraz intymność nie tylko podczas posiłków. Naturalne światło, wygodne fotele, dostęp do prądu i wifi pozwalają na pracę lub relaks na terenie centrum handlowego.
- Klif w tym roku obchodził 21. urodziny, w tym czasie stale zmieniał się dla swoich klientów. Jedną z istotnych zmian była decyzja o modernizacji lokali gastronomicznych. Dla wygody gości centrum zagospodarowaliśmy ponad 700 metrów kwadratowych, z których już dziś mogą korzystać mieszkańcy Trójmiasta oraz liczni turyści.
- mówi Michał Bogaczyński AssociateDirector w AEW Europe
Wśród lokali gastronomicznych na klientów czekają: restauracja Olimp serwująca różnorodną kuchnię europejską, Silver Dragon, która w ofercie posiada specjały kuchni tajskiej czy wietnamskiej, smaczne śniadania, przekąski, sałatki i soki we Fresh Na Zdrowie oraz potrawy nie tylko dla sportowców w House of Protein.